4 састојка и пола сата за праве домаће резанце
Домаћа пилећа супа је проверени кулинарски ас, али да бисте сваки пут одушевили потребно је да користите и домаће резанце. Иако се често верује да их је тешко правити и да је за њих потребна и машина, сада вам доносимо рецепт по коме ћете уз свега 4 састојка успети да направите праве домаће резанце.
Потребно је
- 2 јајета
- 250 г глатког брашна
- 2 кашике млека
- 1 кашичица соли
У већу чинију ставити јаја, брашно, млеко и со. Рукама (или миксером с наставком за тесто) умесити глатко тесто. Месити до 10 минута док не постане еластично и без грудвица. Оставите тесто да одмори до 10 минута на собној температури, непокривено. Побрашнити радну површину, па оклагијом развући тесто на дебљину од око пола центиметра. Током развлачења, повремено окретати тесто.Сецкај тесто на танке траке уз помоћ ножа или резача за пицу, у жељеној ширини. Одмах их користити, а ако их осушите мођете их имати и за наредна кувања.