Једна ствар коју НЕ радите са папирним убрусима (а требало би)

(Freepik)

Навикли сте на убрусе- било да се ради о сушењу пилетине тапкањем да би се добила супер хрскава кора или брисању тигања од ливеног гвожђа, папирни убруси се користе на разне начине.

Сада, када је сезона поврћа и воћа уз папирне убрусе можете да поврћу дате продужену свежину, пише Readers Digest.

Шта треба да урадите?

Прилично је једноставно – све што треба да урадите је да обложите фиоку за поврће папирним убрусима пре него што у њу ставите свеже намирнице. Затим, мењајте папирни убрус сваки пут када ставите нову туру производа. Ово осигурава да ваше поврће дуже остане свеже. Такође одржава фиоку за поврће чистом.

Како ово функционише?

Много воћа и поврћа, укључујући кељ и тиквице, испушта воду. Ова влага нема где да оде и остаје у фиоци за поврће, а ви на крају добијате проблематичне производе. Папирни убруси упијају влагу, осигуравајући да се више никада нећете морати бавити млитавим листовима кеља. Сада ћете имати пуно свежег поврћа при руци за прављење свих врста летњих салата.

Magazin Politika

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт magazin.politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта magazin.politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.