Палента може да се једе и виљушком

Палента као грилована (Фото Фрипик)

Печена у рерни, нанизана на штапиће за ражњиће може да буде пријатно изненађење на трпези

ПАЛЕНТА ИЗ РЕРНЕ

Потребно је:

кашика путера

200 мл пилеће супе

200 мл неутралне павлаке

100 мл млека

2 чена белог лука

шака пармезана

палента

млевена црвена паприка

бибер, рузмарин

маслиново уље

Истопити путер с мало маслиновог уља, додати бели лук, прстохват паприке, рузмарин и мало пропржити. Налити супу, млеко и павлаку и пустити да прокључа. Потом сипати паленту и кувати око 20 минута да се чвршће згусне. Склонити с ватре и додати пармезан.

У плех ставити фолију и мало је намастити уљем, па сипати паленту и распоредити је, па је запећи док рубови не порумене. Потом је оставити да се охлади, па исећи на коцке, нанизати на штапиће и служити.

Magazin Politika

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт magazin.politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта magazin.politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.