Палента може да се једе и виљушком
Печена у рерни, нанизана на штапиће за ражњиће може да буде пријатно изненађење на трпези
ПАЛЕНТА ИЗ РЕРНЕ
Потребно је:
кашика путера
200 мл пилеће супе
200 мл неутралне павлаке
100 мл млека
2 чена белог лука
шака пармезана
палента
млевена црвена паприка
бибер, рузмарин
маслиново уље
Истопити путер с мало маслиновог уља, додати бели лук, прстохват паприке, рузмарин и мало пропржити. Налити супу, млеко и павлаку и пустити да прокључа. Потом сипати паленту и кувати око 20 минута да се чвршће згусне. Склонити с ватре и додати пармезан.
У плех ставити фолију и мало је намастити уљем, па сипати паленту и распоредити је, па је запећи док рубови не порумене. Потом је оставити да се охлади, па исећи на коцке, нанизати на штапиће и служити.