Пикантни млади купус
Са доласком пролећа на наше трпезе стиже млад купус, намирница богата витаминима и лагана за варење. Ако желите да овом класичном јелу дате нешто смелији укус, пикантна верзија младог купуса је идеалан избор. Комбинација свежег поврћа и зачињених нота доноси право освежавајуће уживање, било да га служите као главно јело или као укусан прилог. Једноставна припрема и богатство укуса чине овај рецепт савршеним за сваку прилику.
Потребно је:
1 кг свежег купуса
3 парадајза
1 црвени лук
1 паприка
2 кришке кулена
мало сланине
1 кашика уља
со, бибер
љута млевена паприка
На мало уља и шећера издинстати мању главицу црвеног лука, па додати ситно изрезани купус. Купус мало продинстати, додати паприку, огуљени парадајз, ситно нарезан кулен, сланину, зачине и залити водом или бујоном од јунетине. Све лагано крчкати бар пола сата, а пред крај додати љуту млевену паприку по укусу.