Најпрљавији предмет у већини кухиња није даска за сечење, па ШТА ЈЕ

(Freepik)

Како многи мисле и како се дуго наводило- најпрљавији предмет у кухињи била је даска, али се сада испоставило да је у питању сунђер за судове.

Сунђер често остаје влажан и пун остатака хране, што га чини идеалним местом за развој бактерија попут ешерихије коли и салмонеле. Чак су и студије показале да у сунђеру може бити више бактерија него у тоалет шољи што је врло проблематична чињеница.

Зато се препоручује:

Мењати сунђер најмање једном недељно.

Дезинфиковати га (на пример микроталасно откувавање макар један минут ако је влажан или кување у води).

Или користити четку за прање, која се лакше суши и ређе се на њој задржавају бактерије.

Magazin Politika

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт magazin.politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта magazin.politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.