У СУСРЕТ УСКРСУ

Рустична техника, а јаја никад лепша

Јаја добију тамно црвено-бордо или љубичаст тон, често са лаганим кристалним или пругастим ефектима захваљујући шећеру који карамелизује и реагује са вином.

(Freepik)

Фарбање ускршњих јаја у вину и шећеру је техника која даје мермерни или кристални ефекат и то је баш занимљива и рустична техника.

Потребно је:

  • 10 јаја
  • 1 литар црног вина
  • 200–300 г шећера
  • Мало сирћета (2–3 кашике)

Оперите јаја и ставите их у велику шерпу. Прелијте их црним вином, додајте шећер и сирће. Ставите да се кувају на тихој ватри – нека лагано бри вода 45 минута. Време кувања утиче на јачину боје и ефекта. Повремено окрените јаја дрвеном варјачом да се боја равномерно распореди. Кад су готова, извадите их пажљиво, оставите да се осуше на папиру или крпи.

Magazin Politika

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт magazin.politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта magazin.politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.