Торта из тигања

Америчка палачинка (Фото Фрипик)

Пуфнасте, сочне и меке, америчке палачинке се разликују од класичних на које смо навикли и по томе што су мањег пречника. Познате као „pancakes”, што би могло да се преведе и као – торта из тигања, ове палачинке су  добар избор за доручак, послужене уз свеже воће, грчки јогурт  и јаворов сируп или мед.

У начину припреме разлика је што је тесто гушћа и у њих иде прашак за пециво.

Да би се лепо испекле приликом пржења тигањ треба загрејати на средњој температури, никако на јакој ватри.

ПАЛАЧИНКЕ

Потребно је:

4 велика јајета

1 шоља свежег сира

четвртина шоље млека

3 кашике јаворовог сирупа

1 кашичица екстракта ваниле

1,5 шоља вишенаменског брашна

1 кашичица прашка за пециво

пола кашичице цимета

2 кашике растопљеног путера плус још за кување

свеже бобице за сервирање

У великој чинији умутити јаја, сир, млеко, јаворов сируп и екстракт ваниле док се не сједине. Просејати брашно, прашак за пециво, цимет и со. Мутити док се брашно не сједини с осталим састојцима. Умутити отопљени путер, па оставити да се тесто одмори десетак минута. Пре печења лагано премазати маслацем велики тигањ и ставити га да се загреје на средњој ватри. Када се загреје, сипати тесто у тигањ. Пећи до три минута по страни.

Magazin Politika

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт magazin.politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта magazin.politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.