Направите најсочније цимет ролнице
Викенд је прилика да уживате у разним активностима, а кување за породицу је једна од њих. Предлажемо вам издашан рецепт за цимет ролнице које ће се појести у сласт.
ПОТРЕБНО ЈЕ
око 700 гр брашна
150 мл воде
око 450 мл топлог млека
два јајета
20 гр шећера
кашичица соли
50 гр свежег квасца
За фил:
две кашике цимета
око 100 гр смеђег шећера
50 гр маслаца
За прелив:
150 гр шећера у праху
млеко
ПРИПРЕМА
За почетак измрвите квасац и додајте му 20 грама шећера и топлу воду како би се активирао. У другу, већу посуду ставите брашно, со и јаја, додајте активирани квасац. На крају постепено додајте млеко док месите тесто.
Посуду покријте крпом или фолијом док не нарасте. Тесто се мора удвостручити. Када је спремно поделите га на две лопте. На побрашњеној подлози развуците тесто и премажите је половином састојака за фил односно маслацем, поспите шећером и циметом. Потом заролајте тесто и нарежите на једнаке делове.
Поновите поступак с остатком теста. Ређајте их у тепсију тако да између сваке има барем мало простора. Оставите их да поново нарасту, а за то време укључите рерну. Пеците их на 200 степени док не порумене.
Када су готове, оставите да охладе и премажите белим кремом.