У СУСРЕТ ВИКЕНДУ

Направите најсочније цимет ролнице

(Freepik)

Викенд је прилика да уживате у разним активностима, а кување за породицу је једна од њих. Предлажемо вам издашан рецепт за цимет ролнице које ће се појести у сласт.

ПОТРЕБНО ЈЕ

око 700 гр брашна

150 мл воде

око 450 мл топлог млека

два јајета

20 гр шећера

кашичица соли

50 гр свежег квасца

За фил:

две кашике цимета

око 100 гр смеђег шећера

50 гр маслаца

За прелив:

150 гр шећера у праху

млеко

ПРИПРЕМА

За почетак измрвите квасац и додајте му 20 грама шећера и топлу воду како би се активирао. У другу, већу посуду ставите брашно, со и јаја, додајте активирани квасац. На крају постепено додајте млеко док месите тесто.

Посуду покријте крпом или фолијом док не нарасте. Тесто се мора удвостручити. Када је спремно поделите га на две лопте. На побрашњеној подлози развуците тесто и премажите је половином састојака за фил односно маслацем, поспите шећером и циметом. Потом заролајте тесто и нарежите на једнаке делове.

Поновите поступак с остатком теста. Ређајте их у тепсију тако да између сваке има барем мало простора. Оставите их да поново нарасту, а за то време укључите рерну. Пеците их на 200 степени док не порумене.

Када су готове, оставите да охладе и премажите белим кремом.

Magazin Politika

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт magazin.politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта magazin.politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.