Да ли додајете воду или млеко у јаја
Потрага за рецептом за савршену кајгану је врло занимљива, а она не мора само да буде здрав доручак већ и лагана и издашна вечера. Уз свежа јаја можете да комбинујете разне намирнице, а оно о чему кулинари често дискутују је да ли у јаја додати мало млека или воду за постизање бољег укуса.
Професионални кувар Џесика Гевин наводи да се течност додаје у јаја да би се избегло прекувавање, а било која додата течност спречава да се протеини превише или пребрзо везују у случају да мало прекувате јаја.
Неке струје у кулинарству хвале додавање воде, а не млека у јаја, посебно ако желите да имате пуфнасту структуру. А према кувару Сему Дејвис-Алонсу и научници о храни Натали Алибранди, када додате воду у јаја, вода испарава као пара и подиже јаја док се кувају, а додавање превише воде разблажиће укус.
„Ако додајете воду најбоља размера је пола кашичице воде по јајету за кајгану. Млеко користимо да добијемо кремастију структуру. Додајте највише две кашике млека по јајету”, наводи за Mashed Алибранди.
Ако спремате јаја на путеру, пазите да додате превише масти како вам јаја не би постала тешка. Такође, ако сте неодлучни препорука је да се поиграте различитим методама и спроведете мале кулинарске експерименте како бисте пронашли начин припреме кајгане који вам одговара.