Пилећа салата с пиринчем
Потребно је:
- 250 г пиринча
- 500 г пилећег белог меса
- 200 г шампињона
- 100 г грашка
- 2 паприке бабуре
- 200 г мајонеза
- 2 дл киселе павлаке
- пола везе листа першуна
- главица зелене салате
- 50 г млевеног кикирикија
- мешавина зачина
- кари
Пилеће бело месо обарити у сланој води, а потом га оставити да се охлади и исећи на коцке. Пиринач такође обарити у сланој води и оцедити. Шампињоне исећи на листиће и кратко пропржити, па охладити. Паприку исећи на коцке, а першун што ситније. Зелену салату искидати на листове и добро опрати. У чинији помешати пиринач, пилетину, паприку, кикирики, першун и шампињоне, па додати мајонез и павлаку. Све добро промешати па додати кари и мешавину зачина по укусу. Готову салату ставити у фрижидер да се охлади, а потом сервирати на листовима зелене салате.