Пилећа салата с пиринчем

(Pixabay)

Потребно је:

  • 250 г пиринча
  • 500 г пилећег белог меса
  • 200 г шампињона
  • 100 г грашка
  • 2 паприке бабуре
  • 200 г мајонеза
  • 2 дл киселе павлаке
  • пола везе листа першуна
  • главица зелене салате
  • 50 г млевеног кикирикија
  • мешавина зачина
  • кари

Пилеће бело месо обарити у сланој води, а потом га оставити да се охлади и исећи на коцке. Пиринач такође обарити у сланој води и оцедити. Шампињоне исећи на листиће и кратко пропржити, па охладити. Паприку исећи на коцке, а першун што ситније. Зелену салату искидати на листове и добро опрати. У чинији помешати пиринач, пилетину, паприку, кикирики, першун и шампињоне, па додати мајонез и павлаку. Све добро промешати па додати кари и мешавину зачина по укусу. Готову салату ставити у фрижидер да се охлади, а потом сервирати на листовима зелене салате.

Magazin Politika

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт magazin.politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта magazin.politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.